Friday, 30 December 2011

Belajar memasak with my Neneksss :)


Hyeeee :) harini tiqah nak bgtau yng tiqah belajar memasak dengan nenek tiqah ^___^ hihihi. Kenape tiqah tak belajar ngn mak tiqah ? Sebab harini adik tiqah yng darjah 6 tuu pergi daftar dekat SMK Saujana Utama. So, mama tiqah tak dapat lah nak ajarkan . Haahaa. Mhmm, khusyuk je tiqah dengar nenek bgtau petua-2 nak masak. Masak ape? Mhmm, masakan die senang jee. Masak Ayam Pedas :) hikhik. Bnyk lah jugak tiqah dapat ilmu memasak dari nenek tiqah. Okaylah dari takthu langsungg kan ? ;D okayokay. Mesti kaurang yng tengah baca blog tiqah nii tak suka masak kan? I mean, jarang masuk dapur kan? Haha. Dah agak dah. K joke-2.. Bak kata orng tua tua, kalau nak tngok or tahu orang tuu pndai masak atau selalu masuk dapur kene tengok cara die masak . Kalau nmpk kekok tu confirm lah jarang masuk dapur. K sorry kepade yng terase. Tak maksudkan sesiape punn :) k chill. Perkare yng tiqah sempat buat adalah --> potong bawang, blend bawang and goreng ayam . Nyumm nyummm ^___^ hikhik! Okayy. Penat? Mhmm, bolehlaaa. Tak penat sngatt. Okay stop sini je lah tiqah cakappp. Okay solat! Kbyeeeee. Assalamualaikum ^_^

2 comments:

HYE! nak comment? silakan..
jangan malu-malu ;)